Στο πλαίσιο των ελέγχων, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών, στο Λασίθι και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 46 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και 47 πυροκροτητές.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα του Πάσχα σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αγίου Νικολάου, συνελήφθησαν δύο 32χρονοι και ένας 21χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά τις εκρηκτικές ύλες.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) όπου σε εκτεταμένες έρευνες σε υπαίθριους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 46 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, βάρους 73 κιλών περίπου, ακαριαία θρυαλλίδα μήκους 82 μέτρων περίπου και 47 πυροκροτητές, στους οποίους είχε προσαρμοστεί βραδύκαυστη θρυαλλίδα.

Από προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω εκρηκτικές ύλες μεταφέρονταν σε δύσβατη περιοχή, με σκοπό τη ρίψη τους.

Επίσης από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τριών ατόμων τα οποία και συνελήφθησαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

fot2