Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές μετά τον εντοπισμό δύο τροχόσπιτων με όπλα και χιλιάδες σφαίρες στην Αλεξανδρούπολη και τη σύλληψη τριών ατόμων που σχετίζονται με αυτά.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως στο πρώτο τροχόσπιτο, που ήταν σταθμευμένο μέσα στο λιμάνι της πόλης, οι άνδρες του λιμενικού βρήκαν τρία περίστροφα Magnum 357 και τουλάχιστον άλλα 15 περίστροφα των 22 χιλιοστών και περίπου 20.000 σφαίρες. Μετά τη σύλληψη των δύο πρώτων ανδρών, ηλικίας 28 και 22 ετών, εντοπίστηκε και τρίτο άτομο στο τελωνείο των Κήπων.

Στο όχημά του βρέθηκαν δεκάδες όπλα, 100.000 σφαίρες και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως και οι τρεις συλληφθέντες έχουν δηλώσεις στις Αρχές ότι δεν ανήκουν στις τάξεις τους ISIS αλλά σε εκείνες τις αντάρτικες ομάδες που μάχονται εναντίον του. Πρόκειται για Κούρδους του Ιράκ με βρετανική υπηκοότητα και το «φορτίο» τους θα εξόπλιζε τους Κούρδους Πεσμεργκά.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν μέχρι στιγμής προκύψει οι τρεις συλληφθέντες έφτασαν στην Ελλάδα από την Ευρώπη και είχαν τελικό προορισμό τη Συρία. Επίσης δεν φαίνεται να είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές ή άλλες ευρωπαϊκές Αρχές.