Η ανθρωποκτονία ενός 43χρονου άντρα, που διαπράχθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2016, στο κέντρο της Αθήνας, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, το θύμα αποχώρησε από το χώρο που διασκέδαζε με την παρέα του και στην οδό Κολοκοτρώνη, σταμάτησε διερχόμενο ταξί. Πριν την επιβίβασή του συνεπλάκη στο πεζοδρόμιο με άγνωστο άνδρα και στη συνέχεια επιβιβάσθηκε στο ταξί και αποχώρησε. Κατά τη διαδρομή ο 43χρονος έχασε τις αισθήσεις του και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο «Ελπίς» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του οφείλεται σε βαριές κακώσεις στην τραχηλική χώρα και το ημιθωράκιο που προκλήθηκαν από νύσσον όργανο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, με τον οποίο συνεπλάκη το θύμα, είναι ένας 27χρονος Έλληνας, ο οποίος μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας και συνελήφθη.

Ο δράστης απολογούμενος παραδέχθηκε το επεισόδιο και περιέγραψε τη συμπλοκή, ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν, μετά από διασκέδαση, υπό την επήρεια αλκοόλ και θεώρησε ότι το θύμα παρενοχλούσε την αδελφή του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.