Ενστικτωδώς αντέδρασε ο Πάνος Καλλίτσης στην επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο το βράδυ έξω από το σπίτι του. Η αντίδρασή του ήταν αυτή που προκάλεσε πανικό στους δράστες.

Η Ελενα Χριστοπούλου, σύζυγος του γνωστού κομμωτή και make up artist, Πάνου Καλλίτση, κατέθεσε στην αστυνομία περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε το βράδυ του Σαββάτου έξω από το σπίτι τους στον Λυκαβηττό.

«Επιστρέφαμε στο σπίτι με το αυτοκίνητο λίγο μετά τις 20.00. Ο άντρας μου μπήκε στο γκαράζ και τότε είδαμε δύο άνδρες με όπλα στα χέρια να βρίσκονται δίπλα στο όχημά μας. Τρομοκρατηθήκαμε. Καταλάβαμε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ο Πάνος κλείδωσε τις πόρτες και έκανε όπισθεν για να ξεφύγουμε. Ηταν αδίστακτοι. Πυροβόλησαν στο τζάμι. Τότε άνοιξα την πόρτα και τους είπα να μη ξαναρίξουν. Μετά πυροβόλησαν τον Πάνο, ο οποίος αν και χτυπημένος είχε το σθένος να προσπαθήσει να με προστατεύσει. Πριν φύγουν του έριξαν ξανά πυροβολισμούς στα πόδια. Εγώ είχα βγει έντρομη στο δρόμο τρέχοντας, φωνάζοντας ‘‘βοήθεια’’», περιέγραψε στους αστυνομικούς η Ελενα Χριστοπούλου.

Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά πέντε κάλυκες. Οι δράστες τραυμάτισαν με δύο σφαίρες τον Πάνο Καλλίτση στα πόδια και με μία επιδερμικά στο θώρακα.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν ένα προς ένα τα στοιχεία για να βρουν το κίνητρο της επίθεσης. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για απόπειρα ληστείας, χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

Οι δράστες πιθανότατα ήθελαν να αρπάξουν το χαρτοφύλακα που είχε πάνω του ο κομμωτής, πιστεύοντας ότι θα περιέχει τις εισπράξεις από το κατάστημά του στο Παλαιό Ψυχικό. Τελικά δεν κατάφεραν το σκοπό τους, διότι αιφνιδιάστηκαν από την τροπή που πήρε η επίθεση και τους πυροβολισμούς που ξεσήκωσαν τη γειτονιά με αποτέλεσμα να φύγουν από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού άπραγοι.

Ωστόσο αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο Καλλίτσης το βράδυ του Σαββάτου δεν είχε πάνω του μεγάλο χρηματικό ποσό και προσθέτουν ότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες παρακολουθούσαν το ζευγάρι και γνώριζαν ακριβώς τι ώρα θα φτάσουν στην οικία τους.