Ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 36 και 25 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων κατά συναυτουργία, συνελήφθησαν, στις 11 Δεκεμβρίου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε έξι καταστήματα στην Ηγουμενίτσα, την Άρτα και το Καναλλάκι Πρέβεζας, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγές, χρησιμοποιώντας παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ενώ έλαβαν ως ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα.

Μετά από σχετικές καταγγελίες των περιστατικών και στο πλαίσιο αναζητήσεων, εντοπίστηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες 15 περιπτώσεις συναλλαγών με πλαστά χαρτονομίσματα στους νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Στην κατοχή των δραστών και μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας στα σπίτια τους στην Κέρκυρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 50 ευρώ καθώς και προϊόντα που αγοράστηκαν από αυτά, το χρηματικό ποσό των 2.090 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την παραχάραξη των χαρτονομισμάτων (ένας εκτυπωτής, ένας φορητός υπολογιστής και ένα tablet), τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακή εξέταση.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας και παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Άρτας.