Δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σχηματίστηκε σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, ηλικίας 24, 24, 25 και 30 ετών, που συνελήφθησαν προχθές, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας.

Προηγήθηκε καταγγελία από 40χρονο, σύμφωνα με την οποία έπεσε θύμα απάτης από άγνωστους δράστες, με τη μέθοδο της ανάρτησης αγγελίας πώλησης κινητού τηλεφώνου στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 40χρονος εντόπισε σε διαδικτυακό χώρο καταχώρησης αγγελιών ένα κινητό τηλέφωνο, να διατίθεται προς πώληση έναντι του ποσού των 180 ευρώ. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το φερόμενο ως πωλητή, πείστηκε και απέστειλε μέσω ταχυδρομικής επιταγής, το χρηματικό ποσό, πλην όμως δεν παρέλαβε την τηλεφωνική συσκευή.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας διενεργήθηκε έρευνα και διαπιστώθηκε ότι την ίδια ημέρα και με την ίδια μέθοδο, είχαν εξαπατηθεί και άλλα άτομα από διάφορες περιοχές, ενώ παράλληλα, οι δράστες ανέμεναν να παραλάβουν τα χρήματα.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες, τη χρονική στιγμή που μετέβησαν στο Ταχυδρομείο της περιοχής, προκειμένου να παραλάβουν τα χρήματα.

Ακολούθησαν νομότυπες έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• έξι συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
• δεκατρείς κάρτες SIM,
• αποδεικτικό παραλαβής χρημάτων και
• χειρόγραφες σημειώσεις.

Στο πλαίσιο ερευνών που ακολούθησαν, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ταυτοποιήθηκαν, μέχρι σήμερα, 17 αντίστοιχες περιπτώσεις εξαπάτησης. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος από τη δράση των συλληφθέντων ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Θεσσαλονίκης.