Ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 16 Σεπτεμβρίου. Για τις ανάγκες των ελέγχων διατέθηκαν 337 τροχονόμοι σε σχολικά συγκροτήματα του Λεκανοπεδίου Αττικής, ελέγχθηκαν 1.758 λεωφορεία μεταφοράς μαθητών και βεβαιώθηκαν συνολικά 238 παραβάσεις.

Ειδικότερα: 13 για φθαρμένα ελαστικά, 48 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας, 2 για έλλειψη ζωνών ασφαλείας, 98 για παραβίασης της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου, 3 για στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και74 για λοιπές διατάξεις της τροχαίας νομοθεσίας.

Επιπρόσθετα, χθες συνελήφθη ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, διότι στερούνταν της απαιτούμενης αδείας οδηγήσεως και ο οποίος με την αυτόφωρη διαδικασία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επίσης, το όχημα ακινητοποιήθηκε προκειμένου να οδηγηθεί στο πλησιέστερο ΚΤΕΟ για τη διενέργεια έκτακτου τεχνικού ελέγχου, καθόσον διαπιστώθηκαν τεχνικές ελλείψεις που σχετίζονται με την ασφαλή κυκλοφορία του.