Συντονισμένη αστυνομική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 24ωρα στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά και στη Λευκάδα και κατά κύριο λόγο στις τουριστικές περιοχές των νησιών.

Οι αστυνομική δραστηριοποίηση είχε ως βασικό της στόχο την αντιμετώπιση παραβατικών ενεργειών που αναπτύσσονται στις τουριστικές περιοχές και επηρεάζουν αρνητικά την ομαλή λειτουργία των τοπικών κοινωνιών και της εμπορικής δραστηριότητας.

Η συγκρότηση των αστυνομικών μονάδων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση διαμορφώθηκε από την κατά περίπτωση στόχευση των ελέγχων, οι οποίοι αναπτύχθηκαν κατά τομείς και οι αστυνομικοί που συμμετείχαν εντάχθηκαν σε ειδικές ομάδες και εξειδικευμένα κλιμάκια ελέγχων.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά 27 άτομα , ενώ ελέγχθηκαν 449 άτομα και 381 οχήματα.

Αναλυτικά στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκαν 17 συλλήψεις από τις οποίες ξεχωρίζουν: οκτώ συλλήψεις ιδιοκτητών και υπεύθυνων λειτουργίας καταστημάτων για ηχορύπανση, δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή, δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια οδήγησης αλκοόλ και πέντε ακόμη για άλλα αδικήματα.

Ελέγχθηκαν 85 άτομα και βεβαιώθηκαν επτά παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Βεβαιώθηκαν ακόμη 63 επικίνδυνες παραβάσεις τροχονομικών ελέγχων, μέρος των οποίων αφορούσε, τρεις την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, πέντε την παραβίαση ορίων ταχύτητας, εννιά οδήγηση δικύκλων χωρίς κράνος, τρεις τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση και 43 ακόμη για άλλες παραβάσεις.

Αντίστοιχα στη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκαν 10 συλλήψεις από τις οποίες ξεχωρίζουν: επτά συλλήψεις ιδιοκτητών και υπευθύνων λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για ηχορύπανση, μία για κατοχή μικροποσότητας κοκαΐνης και δύο ακόμη για άλλα αδικήματα

Ελέγχθηκαν 189 άτομα και βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Βεβαιώθηκαν ακόμη 75 επικίνδυνες παραβάσεις κατά την διενέργεια τροχονομικών ελέγχων, μέρος των οποίων αφορούσε, πέντε την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, 10 την παραβίαση ορίων ταχύτητας και 27 οδήγηση δικύκλων χωρίς κράνος, ενώ επίσης ακινητοποιήθηκαν δεκαέξι τετράτροχα μοτοποδήλατα (γουρούνες)

Στην Κεφαλονιά πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις από τις οποίες ξεχωρίζουν: έξι συλλήψεις ιδιοκτητών και υπευθύνων λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκ των οποίων τέσσερις για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, μία για ηχορύπανση και μία ακόμη για άλλο αδίκημα.

Ελέγχθηκαν 64 άτομα και βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Βεβαιώθηκαν 12 επικίνδυνες παραβάσεις κατά την διενέργεια τροχονομικών ελέγχων.

Τέλος, στη Λευκάδα πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις από τις οποίες ξεχωρίζουν: δύο συλλήψεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, μία για κατοχή κάνναβης και τρείς ακόμη για άλλες παραβάσεις.

Ελέγχθηκαν 111 άτομα και βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Βεβαιώθηκαν 28 επικίνδυνες παραβάσεις, μέρος των οποίων αφορούσε, επτά για παραβίαση των ορίων ταχύτητας, δύο για μη χρήση ζώνης κατά την οδήγηση, μία για οδήγηση δικύκλου χωρίς κράνος καθώς και ακόμη παραβάσεις.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πρόκειται να αναπτυχθούν καθ΄ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου.