Εξιχνιάσθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης περίπτωση απάτης σε βάρος 61χρονης ιδιοκτήτριας επιχείρησης, από την οποία ένας 33χρονος απέσπασε χρηματικό ποσό με το πρόσχημα της διευθέτησης οφειλής της προς ασφαλιστικό φορέα.

Η 61χρονη είχε προβεί σε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, προ ενός μηνός περίπου, όταν αυτή γνωστοποίησε στον 33χρονο σχετικό πρόβλημά της, που προέκυπτε από οφειλή της σε ασφαλιστικό φορέα, εκείνος ανέλαβε να την ενημερώσει σχετικά με το ύψος αυτής. Αφού την ενημέρωσε ότι το χρέος της ανέρχεται σε 48.000 ευρώ, της είπε ότι με δική του παρέμβαση και με την καταβολή 17.500 ευρώ, το χρέος της θα εξαλειφόταν.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο 33χρονος παρουσίασε στην παθούσα, τρεις επιταγές συνολικής αξίας 17.000 ευρώ, με τις οποίες υποτίθεται ότι θα τη βοηθούσε στη διευθέτηση του χρέους. Ταυτόχρονα ζήτησε και παρέλαβε από αυτήν, το χρηματικό ποσό των 430 ευρώ, προκειμένου να συμπληρώσει το απαιτούμενο, για τη διευθέτηση, ποσό, αλλά ουδέποτε προέβη σε οποιαδήποτε ενέργεια που να αφορά τη σχετική οφειλή.

Σε βάρος του 33χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της απάτης. Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.