Νέος συναγερμός έχει σημάνει στο Δροσερό Ξάνθης, καθώς τα επεισόδια στο σπίτι του δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας να συνεχίζονται αυτή την ώρα. Ο νέος κύκλος της έντασης ξέσπασε μετά την κηδεία του 46χρονου θύματος, ενώ εκφράζονται οι φόβοι για βεντέτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ από την περιοχή, οι κάτοικοι του Δροσερού είναι πανικόβλητοι καθώς είναι σε εξέλιξη πετροπόλεμος από αρκετά τα άτομα που εκφράζουν την οργή τους για όσα εκτυλίχτηκαν τις τελευταίες ημέρες με τη δολοφονία του 46χρονου.

Μάλιστα, ακούγονται πυροβολισμοί, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να έχουν καλύψει την είσοδο και την έξοδο του οικισμού.

Την ίδια ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει σπεύσει για την κατάσβεση της οικίας του 36χρονου δράστη. Υπενθυμίζεται πως και χθες σημειώθηκαν πυρκαγιές στα σπίτια των εμπλεκόμενων στην δολοφονία.

Τι είπε ο δράστης για τους λόγους της εκτέλεσης

Ο δράστης εξηγώντας τους λόγους της εκτέλεσης του 45χρονου αναφέρθηκε σε θέματα που σχετίζονται με τον «κώδικα τιμής» του, υπογραμμίζοντας πως δεν ανέχεται να προσβάλουν την οικογένεια και τα παιδιά του. Χαρακτήριζε μάλιστα τον 46χρονο «ρουφιάνο».

«Αν προκαλέσετε ζημιά σε μένα, αν προκαλέσετε ζημιά στην οικογένειά μου και 40 χρόνια μέσα να κάτσω θα σας σκοτώσω όλους», είπε μεταξύ άλλων ο δράστης που στο παρελθόν είχε συλληφθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας  για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Mega, ο δράστης φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με το 46χρονο θύμα, καθώς ο τελευταίος αθέτησε τη συμφωνία που είχαν κάνει να παντρέψουν τα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, είχε συμφωνηθεί να παντρευτεί η 15χρονη εγγονή του θύματος με τον γιο του δράστη, ενώ θα υπήρχε και χρηματική συναλλαγή. O δράστης φέρεται να είχε κλείσει «συμφωνία» και είχε καταβάλλει 6.000 ευρώ για την ανήλικη εγγονή του θύματος ως νύφη στον ανήλικο γιό του και μάλιστα μετά από σχετικό «παζάρι» για την τιμή.

Λίγες εβδομάδες μετά τον αρραβώνα των δυο ανηλίκων, ο 46χρονος άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω στο σπίτι τη νύφη, αρνούμενος όμως να επιστρέψει τα 6.000 ευρώ. Ο 36 χρονος δράστης, φέρεται ότι διεκδικούσε το τελευταίο διάστημα το ποσό που είχε δώσει και χθες συνοδεία των γιων και του γαμπρού του εισέβαλε στο σπίτι του θύματος και τον σκότωσε.

Αυτή την εκδοχή μετέφερε και ο καθ’ ομολογίαν δράστης, κάνοντας λόγο και για άλλου είδους προσπάθειες πρόκλησης βλάβης προς τον ίδιο από την πλευρά του θύματος.