Να ανοίξει η πόρτα της φυλακής ζητεί, λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση της, η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό που κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία. Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 37χρονης υπέβαλαν αίτηση αποφυλάκισης υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της. Η κατηγορούμενη, η οποία έχει στο πλευρό της και τα οκτώ παιδιά της, από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία που της αποδίδεται ισχυριζόμενη πως δεν γνώριζε τον εφιάλτη που ζούσε η 12χρονη κόρη της.

Η αίτηση αποφυλάκισης θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο με βούλευμά του θα αποφασίσει αν η κατηγορούμενη πρέπει να παραμείνει στη φυλακή ή αν θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη.

Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο η δίκη του πατέρα της 12χρονης

Στο μεταξύ, αναβολή για τις 24 Φεβρουαρίου 2023 πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης ναρκωτικών με κατηγορούμενο τον πατέρας της 12χρονης. Η δίκη αναβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Ο πατέρας της 12χρονης είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση.

Κατάθεση – «κλειδί» από το κορίτσι που θα ανοίξει τον δρόμο για νέες συλλήψεις

Την ίδια ώρα, «κλειδί» για τις περαιτέρω εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό είναι η νέα κατάθεση (σ.σ. 4η κατά σειρά) που θα κληθεί να δώσει τις προσεχείς ημέρες. Μία κατάθεση η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει αποφασιστεί ο χρόνος –αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει αυτό ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα- αλλά ούτε και το μέρος, εάν δηλαδή θα είναι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ή ενώπιον της ανακρίτριας. Σε κάθε περίπτωση, όπως και στις προηγούμενες καταθέσεις, η διαδικασία θα γίνει παρουσία παιδοψυχολόγου καθώς το ανήλικο κορίτσι θα υποβληθεί στη δύσκολη διαδικασία της επίδειξης φωτογραφιών από άνδρες που οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει ότι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Στις πρώτες καταθέσεις της, η 12χρονη είχε αναφέρει ότι 11 άνδρες την είχαν βιάσει στα Ι.Χ. αυτοκίνητα τους στα Σεπόλια, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 4 συλλήψεις (σ.σ. ο 53χρονος Ηλίας Μίχος αποτελεί διαφορετική περίπτωση), ενώ καλά διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη 3 από τους 11 που προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και παραδέχτηκαν διαδικτυακή συνομιλία, φαίνεται να μην έχουν μείνει μόνο εκεί.

Αίσθηση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν οικογένεια (σ.σ. γυναίκα και παιδιά), ενώ φέρεται να επιδίωξαν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση με την εμφάνιση τους ενώπιον των αστυνομικών.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν προκύπτουν ενδείξεις κακοποιήσεις των άλλων παιδιών της 37χρονης προφυλακισμένης.