Σχεδόν οχτώ κιλά κάνναβης μετέφερε στις αποσκευές του ένας αλλοδαπός, τον οποίο συνέλαβαν στο λιμάνι, αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί είχαν από μέρες την πληροφορία ότι μεγάλη ποσότητα χασίς θα φθάσει στο Ηράκλειο από τον Πειραιά, κι έτσι έθεσαν την ευρύτερη περιοχή του λιμανιού Ηρακλείου, υπό διακριτική επιτήρηση.

Ο μεταφορέας κι επίδοξος διακινητής των ναρκωτικών εμφανίστηκε περίπου στις 6.25 το πρωί. Αποβιβάστηκε από το πλοίο, κουβαλώντας μία βαλίτσα και μία τσάντα στον ώμο.

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον πλησιάσουν για να τον ελέγξουν, εκείνος πέταξε στο πεζοδρόμιο τη βαλίτσα και την τσάντα ώμου και τράπηκε σε φυγή, καταφεύγοντας σε κοντινό λούνα παρκ. Οι αστυνομικοί τον πήραν στο κατόπι, ωστόσο ο άνδρας κατάφερε να ξεφύγει, αφήνοντας ωστόσο πίσω του, το «θησαυρό» που μετέφερε από τον Πειραιά, η πώληση του οποίου θα του απέφερε περισσότερα από 20.000 ευρώ!

Η βαλίτσα περιείχε έξι νάιλον συσκευασίες, περιτυλιγμένες με μονωτική ταινία, με περιεχόμενο 7,8 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ τα προσωπικά αντικείμενα του άνδρα περιορίζονταν στη μικρή μαύρη τσάντα του ώμου, που δεν περιείχε παρά μόνο ένα σωληνάριο με ζελέ μαλλιών, δύο πακέτα τσιγάρα και ένα σημειωματάριο.

Πηγή: cretalive.gr