Η ώρα του εισαγγελέα για τον Δημήτρη Λιγνάδη φτάνει καθώς την Τετάρτη είναι η ημέρα που θα προτείνει για την ενοχή του ή όχι.

Η εισαγγελική πρόταση έρχεται μετά την πολύωρη απολογία του προφυλακισμένου σκηνοθέτη ο οποίος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες που του αποδίδονται κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του.

«Δεν λέω ότι οι αντιπαλότητες στο Εθνικό Θέατρο με πήρανε από το χεράκι και με φέρναμε εδώ. Όλο αυτό χτίστηκε. Συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ενώθηκαν και χρησιμοποιώντας ως μοχλό εμένα θέλησαν να χτυπήσουν τη Μενδώνη. Η πολιτική χρήση του θέματος είναι εξόφθαλμη. Τι καλύτερο να πεις: “να τι διάλεξαν για το Εθνικό Θέατρο”» είπε και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες επιλογές και αποφάσεις που έλαβε ενώ ήταν επικεφαλής του Εθνικού οι οποίες, όπως είπε, προκάλεσαν αντιπαλότητες και έχθρα προς το πρόσωπό του.

«Όταν άκουσα για ένταλμα νόμισα ότι είναι τρολιά…» είπε αναφερόμενος στα εικοσιτετράωρα που προηγήθηκαν της σύλληψης και της προφυλάκισης του.

«Πήγα στη ΓΑΔΑ ρώτησα αν υπήρχε κάποιο ένταλμα. Μου είπαν όχι και έφυγα. Μετά πήρε ο δικηγόρος και μου είπε υπάρχει ένταλμα “έλα”. Πήγα με τη βεβαιότητα ότι θα φύγω σε πέντε λεπτά» περιέγραψε και συνέχισε «Όταν άκουσα για προφυλάκιση κατάλαβα ότι το πράγμα είναι πολύ πιο σοβαρό από κάποιες προσωπικές αντεκδικήσεις».

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να αντικρούσει τις καταγγελίες ότι βίασε τέσσερις νεαρούς άνδρες.

«Στην ερωτική μου ζωή ήμουν ζωηρός. Ήμουν άπιστος, ήμουν πιστός, ερωτεύτηκα σε σημείο που εξευτελίστηκα. Ζωηρός ως προς την ερωτική μου ζωή, όχι με ανήλικα» ισχυρίστηκε δηλώνοντας υποστηρικτής του κινήματος metoo, το οποίο εξέφρασε την θέση ότι έχει ευτελιστεί. «Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι μου άρεσαν οι συναναστροφές με νεαρά άτομα. Έπαιρνα μια δροσιά από αυτά τα άτομα. Κάλυπταν μια πτυχή της ζωής μου αλλά δεν ήταν αυτοί η παρέα μου. Ήταν η παρέα μου συνάδελφοί μου, ο αδελφός μου, κ.ά» τόνισε.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έστρεψε τα «βέλη» του στον τραγουδιστή – ηθοποιό με τον οποίο διατηρούσε, όπως λέει, σχέση και κατέθεσε στο δικαστήριο.

«Διανοήθηκε να μιλήσει, αφού χωρίσαμε, αφού συνεργαστήκαμε, μου έλεγε ότι ανήκε ως ανήλικος στην παρέα του Χατζηδάκι. Έλεγε “μαμά” την Αρλέτα επειδή δεν είχε γνωρίζει τη δίκη του μαμά. Ήταν κάποτε αυτονόητο ο δάσκαλος να βγαίνει με τους μαθητές. Ο Μάνος Χατζιδάκις έβγαινε με τους μαθητές του στο “Μαγεμένο Αυλό”. Όταν είδα ποιοι προσήλθαν για μάρτυρες μου έφυγε το κλαπέτο! Να πει τι; Και εδώ που ήρθε αοριστίες είπε! Τότε γιατί δεν μου είπε κάτι; Γιατί δεν είπε «κάνεις παρέα με ανήλικα και θα σε κόψω από παρέα» διερωτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρθηκε ακόμη σε συναδέλφους του ηθοποιούς, οι οποίοι, όπως είπε, δήλωσαν εκ των υστέρων ότι γνώριζαν για τις φήμες σε βάρος του. « Γιατί όλα τα στόματα άνοιξαν μετά τη Μπεκατώρου; Σωματείο δεν είχαν; Γιατί κανείς δεν κατήγγειλε τον παιδόφιλο και βιαστή Λιγνάδη; Μιλάνε για φημολογίες κάποιοι που και για την καμπούρα τους υπάρχουν φημολογίες; Θα έρθει η μέρα για τους Τζεφ και κάθε παρατράγουδο» είπε.