Με τις καταθέσεις μαρτύρων αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Γιάννη Δημητράκη, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Σόλωνος, στις 16 Ιανουαρίου 2006.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι του 30χρονου ζήτησαν την ολιγοήμερη διακοπή της εκδίκασης καθώς, όπως είπαν, ο εντολέας τους μετήχθη την Πέμπτη στον Κορυδαλλό από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται και δεν είχαν χρόνο να τον δουν ενόψει της δίκης.

Το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, όπως και η εισαγγελική πρόταση για αναβολή της δίκης, απερρίφθη από το δικαστήριο και έτσι η διαδικασία θα ξεκινήσει κανονικά.

Ο Γιάννης Δημητράκης οδηγήθηκε νωρίς το πρωί στο Εφετείο συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε εφαρμογή τόσο μέσα όσο και έξω από τη δικαστική αίθουσα, υπό το φόβο της πρόκλησης επεισοδίων.

Την ίδια ώρα, περίπου 100 άτομα, φίλοι του 30χρονου αντιεξουσιαστή έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον κατηγορούμενο.

Ο Δημητράκης, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι μέλος της αποκαλούμενης «συμμορίας των ληστών με τα μαύρα».