Η Αντιτρομοκρατική αξιοποιώντας πληροφορίες που είχε ότι η τρομοκρατική οργάνωση προετοίμαζε χτύπημα με αφορμή της συμπλήρωσης δυο χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έφτασε στο γκαράζ που είχε μετατραπεί σε γιάφκα.

Κατά τη διάρκεια της εφόδου της Αστυνομίας δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες βρισκόντουσαν στο συγκεκριμένο χώρο με τον οπλισμό, αλλά δεν προέβαλλαν καμία αντίσταση καθώς αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση της Αντιτρομοκρατικής.

Το πατρικό σπίτι ενός από τους συλληφθέντες που είχε συλληφθεί για την υπόθεση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Παναγιώτη Αργυρού, ήταν αρκετά κοντά από το χώρο που εντοπίστηκε η γιάφκα. Η κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής είναι άμεση και οι έρευνες θα συνεχιστούν και τη νύχτα με τις Αρχές να αξιοποιούν κάθε πληροφορία.

Αναμένεται με ένταλμα εισαγγελέα να γίνουν έφοδοι σε άλλα σπίτια ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται με κάποιο τρόπο με την οργάνωση. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί έφοδος σε σπίτι στον Πειραιά και στα Εξάρχεια, στην οδό Θεμιστοκλέους, και γενικά σαρώνουν όλο τον αντιεξουσιαστικό χώρο.