«Πριν από λίγη ώρα πληροφορήθηκα από τον δικηγόρο μου ότι τελικά δεν εκδίδομαι στην Ελλάδα και πρέπει να σας πως ότι η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Όπως έχω πει και άλλες φορές θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα για να παραμείνω στην Βρετανία», αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγο μετά την ενημέρωση που είχε για τη μη έκδοση της στην Ελλάδα η πρώην δικαστικός Αντωνία Ηλία. Όπως επεσήμανε δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από το δικηγορικό γραφείο που την εκπροσωπεί στο Λονδίνο, ενώ περίμενε έτοιμη με τις βαλίτσες της να την παραλάβει η Βρετανική αστυνομία και να την παραδώσει στους Έλληνες αστυνομικούς σε αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Παράλληλα υποστήριξε για μια ακόμη φορά, ότι «δίνω ένα σκληρό και άνισο αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες για να αποδείξω ότι δεν πρόκειται για δίωξη, αλλά για διωγμό με πολιτικά κίνητρα. Δεν είναι τυχαίο ότι τέσσερα από τα πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εις βάρος μου έχουν αποσυρθεί, ενώ και το πέμπτο θα έπρεπε να είχε εκπέσει, καθώς όλοι οι συγκατηγορούμενοι μου κρίθηκαν αθώοι από τα ελληνικά δικαστήρια. Πιστεύω ότι είμαι αθώα και θα παλέψω μέχρι τέλος για να αποδείξω την αθωότητα μου», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΜΠΕ η κ. Ηλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση της στην Ελλάδα ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα, αλλά την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε καθώς προέκυψε «νομικό κώλυμα». Σύμφωνα με πληροφορίες η αναβολή έκδοσής της, πιθανόν να σχετίζεται με ακυρωτική προσφυγή για την απόρριψη αιτήματος για άσυλο που η ίδια είχε καταθέσει την Παρασκευή σε βρετανικό δικαστήριο. Όπως όμως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, «αν και προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά από το βρετανικό νόμο, πως δεν μπορεί να εκτελεστεί αίτημα έκδοσης πριν τελεσιδικήσουν όλες οι δικαστικές εκκρεμότητες του εκδιδομένου, παρ’ όλα αυτά γνωρίζοντας ότι οι Ελληνικές αρχές έχουν βάλει λιτούς και δεμένους για την επιστροφή μου στην Ελλάδα δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη.»

Να σημειώσουμε ότι οι Βρετανικές αρχές ενημέρωσαν την Ελληνική Αστυνομία σήμερα το πρωί, για την αναβολή έκδοσης της Τόνιας Ηλία και έτσι οι δύο Έλληνες αστυνομικοί που είχαν μεταβεί στο Λονδίνο για να την παραλάβουν επιστρέφουν τελικά μόνοι τους στην Ελλάδα.