Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δυο κατηγορούμενοι οι οποίοι συνελήφθησαν στη Νέα Αγχίαλο. Ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο Γρηγόρης Τσιρώνης αρνήθηκαν να απολογηθούν και επιφυλάχθηκαν να επανέλθουν στο γραφείο του ανακριτή όταν σταλούν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ασφάλειας.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες και επιφυλάσσομαι να απαντήσω όταν έχω στα χέρια μου ολόκληρη της δικογραφία» φέρονται να είπαν ενώπιον του δικαστικού λειτουργού και δεν δέχτηκαν ερωτήσεις.

Κατά την αναχώρηση των δυο κατηγορουμένων επικράτησε και πάλι ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών.
Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται μεταξύ άλλων για 8 ληστείες στην περιφέρεια από το 2011 και μετά καθώς και για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους στην Νέα Αγχίαλο Βόλου. Ο συνήγορος του Τσιρώνη, Κώστας Παπαδάκης , δήλωσε πως «ο εντολέας του επέλεξε 9 χρόνια το δρόμο της φυγοδικίας καθώς ήταν στοχοποιημένος για την αντιεξουσιαστική του δράση και ήταν βέβαιη η φυλάκιση του. Γι αυτό επέλεξε τότε το δρόμο της ελευθερίας».

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν να μεταχθούν στις φυλακές Κορυδαλλού για ένα μήνα ώστε να πάρουν ολόκληρη τη δικογραφία ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Έτσι, ο Γρηγόρης Τσιρώνης οδηγείται στις φυλακές Τρικάλων και ο Σπύρος Χριστοδούλου στην Αλικαρνασσό.