Εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στη χώρα μας, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Απογευματινές και βραδινές ώρες της 31ης Μαΐου, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στην Αθήνα, στα Άνω Πατήσια και στον Κολωνό τέσσερα μέλη της οργάνωσης, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, άνδρες ηλικίας 32 και 34 ετών και γυναίκα ηλικίας 27 ετών, καθώς και ένας ημεδαπός ηλικίας 50 ετών. Αναζητούνται άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από χώρες παραγωγής κοκαΐνης, μέσω Ευρωπαϊκών Χωρών, και διακινούσε στο εσωτερικό της Χώρας μας, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και διακρίβωσε τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), και με διακριτούς ρόλους ως προς την επαφή με τους προμηθευτές, τη νόθευση, την μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση της κοκαΐνης. Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο με ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη).

Στο πλαίσιο των ερευνών σε οικίες, χώρους και οχήματα συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 3 κιλών και 387 γραμμαρίων.
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 102 γραμμ.
  • Ποσότητα σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, κατάλληλη για τη νόθευση κοκαΐνης, βάρους 784 γραμμαρίων.
  • Το χρηματικό ποσό των -43.600- ευρώ.
  • 1 πιστόλι.
  • 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
  • 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.