Ανταλλαγή πυροβολισμών και αιματηρή κατάληξη είχε η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στη Νέα Αγχιάλη Βόλου για τη σύλληψη των ληστών του Διστόμου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η επιχείρηση έγινε για τη σύλληψη τριών καταζητούμενων κακοποιών, οι οποίοι κατηγορούνται για σωρεία ένοπλων ληστειών, κάποιες από τις οποίες θεωρείται από την αστυνομία ότι τις έχουν κάνει μαζί με τον έγκλειστο για τρομοκρατική δράση Νίκο Μαζιώτη.

Πρόκειται για τους δράστες της ένοπλης ληστείας στο Δίστομο τον περασμένο Αύγουστο, απ’ όπου διέφυγαν με όμηρο τον ταμία, ενώ θεωρούνται ύποπτοι για σοβαρές ληστείες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον 36χρονο Γιώργο Πετρακάκο, τον 34χρονο Σπύρο Δραβίλα και τον 44χρονο Σπύρο Χριστοδούλου.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής από αστυνομικές πηγές, ένας από τους τρεις είναι νεκρός, ενώ οι άλλοι δύο έχουν συλληφθεί.

Ειδικότερα, οι τρεις καταζητούμενοι εντοπίστηκαν σε σπίτι στη Χρυσή Ακτή Αγχιάλου Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται το ΑΠΕ, όταν οι ληστές κλήθηκαν να παραδοθούν ακούσθηκαν δύο πυροβολισμοί μέσα στο σπίτι και αμέσως μετά οι δύο από αυτούς βγήκαν έξω και παραδόθηκαν.

Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι ο σύντροφος τους αυτοπυροβολήθηκε για να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών, κάτι το οποίο ερευνάται από τις αρχές.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκρός είναι ο Σπύρος Δραβίλας.

Από την άλλη, ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο Γιώργος Πετρακάκος παραδόθηκαν στις αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ, ο Γιώργος Πετρακάκος υποστήριξε στους αστυνομικούς πως ήταν ο Σπύρος Δραβίλας. Ωστόσο, προδόθηκε από τα τατουάζ του.


Σπύρος Χριστοδούλου


Γιώργος Πετρακάκος


Σπύρος Δραβίλας