Επίθεση δέχτηκε, σύμφωνα με καταγγελία αντιρατσιστικών οργανώσεων, το σπίτι του αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι το καλοκαίρι του 2012 βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τον εργοδότη του. Η εκδίκαση της υπόθεση του μετανάστη, ο οποίος είχε βρεθεί αλυσοδεμένος σε δέντρο, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Όπως καταγγέλλουν αντιρατσιστικές οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους, «αργά το πρωί του Σαββάτου της 9ης Μάη πραγματοποιήθηκε προκλητική επίθεση με εμφανή, αν όχι ξεκάθαρα, χαρακτηριστικά εκφοβισμού στο σπίτι του μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ και του αδερφού του στην Σαλαμίνα. Στο σπίτι εισέβαλαν δύο άντρες σπάζοντας το τζάμι της πόρτας. Κατέστρεψαν πόρτες, παράθυρα και μέρος της οικοσκευής που υπήρχε στο σπίτι, χωρίς να κλέψουν κάτι. Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν ένας φίλος των δύο μεταναστών. Όταν οι εισβολείς τον αντιλήφθηκαν, τράπηκαν σε φυγή και έτσι δεν κατάφερε να δει τα πρόσωπά τους».

Την επόμενη μέρα, ο αδερφός του Ουαλίντ κατέθεσε μήνυση με μάρτυρα τον φίλο του για διακεκριμένες φθορές και απόπειρα κλοπής, ενώ η Ασφάλεια της Σαλαμίνας και του Πειραιά προχώρησαν στην τυπική διαδικασία (σήμανση, επίδειξη φωτογραφιών κ.λπ.).

«Οι βασανιστές του Ουαλίντ έχουν προσπαθήσει συστηματικά να τους τρομοκρατήσουν, ενώ τους έχουν απειλήσει επανειλημμένα ώστε να μην εμφανιστούν στα δικαστήρια», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι οργανώσεις.

Παράλληλα, καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ουαλίντ Τάλεμπ την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 09:00 το πρωί στα δικαστήρια Πειραιά.