Το κατώφλι της 10ης τακτικής ανακρίτριας περνά σήμερα η μητέρα της 4χρονης Άννυ Δήμητρα Μπορίσοβα η οποία με την απολογία της, θα κληθεί να συμπληρώσει τα κομμάτια του πάζλ του στυγερού εγκλήματος.

Η 25χρονη, η οποία κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος, θα επιχειρήσει να πείσει πως με τις πολλές και αντιφατικές καταθέσεις της δεν προσπάθησε να προστατέψει τον σύντροφο της και βιολογικό πατέρα της Άννυ συγκαλύπτοντας τη δολοφονία του παιδιού. Μετά την απολογία της ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση της νεαρής γυναίκας.

Αν και η 25χρονη εμφανίστηκε ατάραχη στο πλευρό του 27χρονου συντρόφου της, όταν οδηγήθηκαν για πρώτη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης, φέρεται να τραβά κόκκινη γραμμή και να διαχωρίζει τη θέση της ισχυριζόμενη με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν γνώριζε για το τραγικό τέλος του παιδιού. Η κατηγορούμενη, η οποία απουσίαζε στην Γερμανία τις μοιραίες ημέρες, φέρεται να λέει πως φεύγοντας δεν άφησε το παιδί στον σύντροφό της αλλά στη μητέρα του στην οποία και παρέμεινε περισσότερες από 15 ημέρες. Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι ο Σάββας πήρε τη μικρή από το σπίτι της μητέρα του στο Ρέντη λίγες ημέρες πριν το Πάσχα λέγοντας της ότι «επιστρέφει η Δήμητρα». «Και τότε έγινε το κακό».

Τα στοιχεία και οι τηλεφωνικές συνομιλίες του ζευγαριού

Η σχέση εξάρτησης και ο φόβος ήταν, όπως λέει, που την έκαναν να τον προστατέψει γιατί φοβόταν ότι θα μπλέξει. Όπως ισχυρίστηκε στην αστυνομία μόνο τις τελευταίες ημέρες και ενώ είχε ήδη αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης άρχισε να σκέφτεται ότι το παιδί έχει πεθάνει.

«Ρωτούσα συνεχώς το Σάββα τι έγινε με το παιδί κι αυτός μου έλεγε διαφορετικές ημερομηνίες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως ο Σάββας το χτύπησε το παιδί κι αυτό έχει φύγει επειδή φοβήθηκε. Τις τελευταίες όμως μέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατά λάθος και να πέθανε και ο Σάββας επειδή φοβάται να έχει κρύψει την Άννυ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην τελευταία κατάθεση της στους αστυνομικούς.

Ο Σταύρος Γεωργίου, συνήγορος υπεράσπισης της νεαρής γυναίκας, εκτιμά πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος της και θεωρεί σημαντικές για την υπεράσπιση τις τηλεφωνικές συνομιλίες του ζευγαριού οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία. Σε μια από αυτές τις συνομιλίες ο παιδοκτόνος λέει στη μητέρα της Άννυ: «Αυτή τη στιγμή παρακολουθούν οι αστυνομικοί το τηλέφωνό μου βλαμμένη. Ποιος σου είπε ότι ο Νίκι κοιμόταν στο σπίτι μου;».

«Βρε, εσύ τι μου είπες; Εσύ είπες ότι το παιδί εξαφανίστηκε. Εσύ μου πήρες το παιδί και το πούλησες. Ορκίζομαι, εσύ μου πούλησες το παιδί, το πιστεύω. Όταν έχασες το παιδί, μου έλεγες ψέματα», απαντά εκείνη.

«Αφού στις 13 το χάσαμε το παιδί βρε μαϊμού», λέει ο Σάββας για να ακούσει τη Δήμητρα να του λέει: «Τι 13; Αφού στις 17 μου είπες ότι το έχασες».

«Όταν ηρέμησες στο είπα, ότι το Πάσχα το χάσαμε», ανταπάντησε για να του πει σε εκείνο το σημείο η μητέρα της Άννυ ότι φεύγει.«Όχι δεν θα φύγεις, δεν θα πας πουθενά», της είπε αλλά εκείνη επέμεινε: «Φεύγω. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί σου. Εσύ κάτι έκανες στο παιδί».

Το ταξίδι αστραπή στην Βουλγαρία και ο ρόλος του Νίκι

Το ταξίδι αστραπή στη Βουλγαρία που έκανε το ζευγάρι, ενώ υποτίθεται πως αναζητούσαν την μικρή χωρίς ακόμη να έχουν δηλώσει την εξαφάνιση της, φαίνεται πως μπαίνει στο στόχαστρο της υπεράσπισης της 25χρονης. Και αυτό γιατί ενώ αρχικά είπαν πως πήγαν να ενημερώσουν τους παππούδες της Άννυ ότι το παιδί χάθηκε όπως προκύπτει το ζευγάρι δεν έφτασε ποτέ στο πατρικό σπίτι. Ο Σάββας φέρεται να επισκέφθηκε μόνος του το πατρικό σπίτι της συντρόφου του, ενώ εκείνη παρέμεινε σε ένα ξενοδοχείο, και να συνάντησε μόνο τον αδελφό της στον οποίο άφησε χρήματα και δεν του αποκάλυψε ότι η Άννυ εξαφανίστηκε.

Άνθρωποι από το περιβάλλον της 25χρονης εκτιμούν πως ο πραγματικός σκοπός του ταξιδιού ήταν να συναντηθεί ο Σάββας με τον Νίκι, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση και να εξασφαλίσει τη σιωπή του ενώ δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο να επιχείρησε να του δώσει χρήματα. Άλλωστε, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, ο Νίκι, στον οποίο ο Σάββας είχε εξομολογηθεί το φρικτό έγκλημά του, φέρεται να του ζήτησε χρήματα για να μην αποκαλύψει την αλήθεια στην Δήμητρα.

Οι γονείς της Δήμητρας στην ανακρίτρια

Στην Ευελπίδων θα βρεθούν σήμερα και οι παππούδες της 4χρονης Άννυ οι οποίοι ήρθαν από την Βουλγαρία για να καταθέσουν στην 10η τακτική ανακρίτρια. Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι μεγάλωναν το κοριτσάκι μέχρι πριν από τρεις μήνες όταν η 25χρονη την πήρε από τη Βουλγαρία και την έφερε στην Ελλάδα. Ο παππούς της μικρής , σε συνέντευξη του έχει πει πως το παιδί του ζητούσε να την πάρει πίσω στην Βουλγαρία ενώ η γιαγιά της μικρής υποστήριξε πως ο Σάββας ήταν βίαιος με την κόρη της αλλά και το παιδί. «Για αυτό ήθελε να πάμε να την πάρουμε. Αυτός σήκωνε πάντα τα τηλέφωνα. “Καλά είναι αυτές, με τη μάνα μου,” έλεγε όταν ρωτούσαμε πού είναι η κόρη μας και η εγγονή μας».