Πάνω από δύο χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού» κατάσχεσαν αστυνομικοί σε εφόδους που πραγματοποίησαν σε δύο αποθήκες κι ένα κατάστημα, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άνδρες, ένας 59χρονος Έλληνας κι ένας 37χρονος αλλοδαπός, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει τρία ακόμη, ελληνικής καταγωγής, άτομα.

Ο 59χρονος φέρεται ότι λειτουργούσε, μαζί με τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του, κατάστημα εμπορίας αθλητικών ειδών στην Μενεμένη, μέσω του οποίου φαίνεται ότι διακινούσαν τα απομιμητικά προϊόντα, ενώ ο 37χρονος φέρεται ότι τα μετέφερε από τις δύο αποθήκες, που βρίσκονται στο Καλοχώρι και το Δενδροπόταμο, προς το συγκεκριμένο κατάστημα.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2392 απομιμητικά προϊόντα εταιριών, στην πλειονότητά τους είδη αθλητικής ένδυσης και υπόδησης. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα ενός εκ των εμπλεκόμενων προσώπων, κατασχέθηκε πλαστή σφραγίδα εταιρίας εμπορίας υποδημάτων, η οποία, κατά την Αστυνομία, χρησιμοποιείτο για την κατάρτιση πλαστών τιμολογίων ή δελτίων αποστολής, προκειμένου να φαίνονται νόμιμες οι αγορές των προϊόντων.