Με κεντρικό άξονα τη διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων και την εν γένει ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στη πόλη, αναπτύσσεται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα για περιπτώσεις κλοπών και ληστείας. Συγκεκριμένα:

• Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 21χρονος Έλληνας , διότι ξημερώματα Παρασκευής, μαζί με δύο συνεργούς του, αφαίρεσαν από τον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, δίκυκλο ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού.

• Ειδοποιηθέντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, 48χρονο Έλληνας, διότι αφαίρεσε από σούπερ-μάρκετ στην περιοχή των Αμπελοκήπων διάφορα προϊόντα.

• Συνελήφθησαν έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Α.Τ. Λευκού Πύργου, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 27 ετών, οι οποίοι μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, αφαίρεσαν είδη ένδυσης, από εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης.

• Βραδινές ώρες του Σαββάτου, δίδυμα αδέλφια, ηλικίας 22 ετών, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αυτοκίνητο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, έγιναν όμως αντιληπτοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι δράστες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη σύλληψή τους, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

• Η παρατηρητικότητα πολιτών και η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Α.Τ. Λευκού Πύργου, είχε ως αποτέλεσμα την επ’ αυτοφώρω σύλληψη 27χρονου Έλληνα, ο οποίος βραδινές ώρες του Σαββάτου, κινούμενος με δίκυκλη μοτοσικλέτα στην Πλατεία Αριστοτέλους, αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο από ανυποψίαστη γυναίκα, προκαλώντας της ελαφρές σωματικές βλάβες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.