Εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του ηλικιωμένου ζευγαριού, μπήκαν στο σπίτι με σκοπό να κλέψουν αλλά κατά την έξοδο έπεσαν πάνω στην ιδιοκτήτρια.

Η ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον 1ο όροφο διώροφης κατοικίας που βρίσκεται σε πάροδο επί της οδού Κισάμου στα Χανιά. Δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους εκμεταλλεύτηκαν την ολιγόλεπτη απουσία του ζευγαριού, το οποίο είχε μεταβεί σε συγγενικό του σπίτι, που απέχει 30 μέτρα από το σπίτι του.

Αρχικά προσπάθησαν με λοστό να ανοίξουν την κεντρική πόρτα της οικίας αλλά απέτυχαν. Στη συνέχεια, έσπασαν την ασφάλεια από ένα παράθυρο και εισέβαλαν μέσα στο σπίτι, από όπου και αφαίρεσαν χρυσαφικά και άλλα τιμαφλή.

Την ώρα που κατέβαιναν τις σκάλες με τη λεία της ληστείας στα χέρια, συναντήθηκαν με τη γυναίκα ιδιοκτήτη του σπιτιού, η οποία βλέποντας τους μέσα στη νύχτα σάστισε, αλλά φαίνεται το ίδιο έπαθαν και οι επίδοξοι ληστές.

Σε δηλώσεις της στα «Χανιώτικα Νέα», η ιδιοκτήτρια της οικίας δήλωσε πως οι ληστές αφού κοντοστάθηκαν μπροστά της, της είπαν «πάρε αυτό» και της έδωσαν ένα από τα αντικείμενα που είχαν κλέψει, ένα χρυσό γυναικείο ρολόι. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Για τη ληστεία ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας η οποία πήγε στην οικία και κατέγραψε το περιστατικό.