Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σε βάρος δύο ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, για την εμπλοκή τους σε υπόθεση παράνομης έκδοσης διπλώματος οδήγησης. Συγκεκριμένα πρόκειται για 48χρονη υπάλληλο σε σχολή οδηγών στη Θεσσαλονίκη και 44χρονο ιδιοκτήτη σχολής οδήγησης, σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία οδηγού, ο οποίος απευθύνθηκε στην 48χρονη υπάλληλο της σχολής οδηγών στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τον διευκολύνει για την επέκταση του διπλώματός του, από Β’ σε Γ’ κατηγορία, χωρίς να τηρηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Η υπάλληλος, απαίτησε το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει, σε συνεργασία με τον 44χρονο ιδιοκτήτη της σχολής οδηγών, για τη διευθέτηση της παράνομης μετατροπής του διπλώματος.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, στις 17 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στη σχολή οδηγών στη Θεσσαλονίκη, ο καταγγέλλοντας παρέδωσε στην 48χρονη υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, συνέλαβαν την 48χρονη, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο γραφείο της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, μία σφραγίδα ιατρού κ.α.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η υπάλληλος θα κρατούσε ως αμοιβή για την παράνομη μεσολάβησή της, μέρος του παραπάνω ποσού (200 ευρώ), ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα τα παρέδιδε στον 44χρονο ιδιοκτήτη της σχολής οδηγών, ο οποίος επίσης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Την αστυνομική έρευνα, η οποία συνεχίζεται, διεξάγει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.