Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 38χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας, σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου.

Είχε προηγηθεί καταγγελία προέδρου δημόσιου οργανισμού, που εδρεύει στην Κέρκυρα, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς επιχειρηματίας επιδίωκε την ευνοϊκή συμμετοχή της εταιρείας του, σε διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πιο αναλυτικά επεδίωκε από τον πρόεδρο του οργανισμού να ακυρώσει το διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, τροποποιώντας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις.

Ακολούθησαν διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές και σε προκαθορισμένη συνάντηση, χθες το απόγευμα σε κατάστημα στην Κέρκυρα, ο 38χρονος επιχειρηματίας κατελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, να παραδίδει στον Πρόεδρο του Οργανισμού φάκελο με το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή συνολικού ποσού 15.000 ευρώ.

Τα χρήματα κατασχέθηκαν, ενώ ο 38χρονος οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.