Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 57χρονος για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος. Το ύψος των αποκρυφθέντων εσόδων και οι αναλογούντες φόροι ξεπερνούν σε αξία τα 2.900.000 ευρώ

Αναλυτικότερα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη σήμερα το πρωί, σε περιοχή του νομού Αργολίδας, 57χρονος ημεδαπός, με την κατηγορία της φοροδιαφυγής, σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος σε ατομική επιχείρηση του 57χρονου και σε συναφή εταιρεία, στην οποία συμμετείχε.

Κύριο αντικείμενο των παραπάνω επιχειρήσεων είναι οι δραστηριότητες λογιστικής, τήρησης βιβλίων και λογιστικού ελέγχου και η παροχή φορολογικών συμβουλών.

Από την επεξεργασία και διασταύρωση των δεδομένων που συλλέχθηκαν, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή – σε βαθμό κακουργήματος – καθώς και πλήθος ποινικών και διοικητικών παραβάσεων, ενώ το ύψος των αποκρυφθέντων εσόδων και οι αναλογούντες φόροι ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ (2.900.000€).

Αναλυτικά διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

Απόκρυψη εισοδημάτων 2.061.235€, μη απόδοση Φ.Π.Α. 390.652€ και μη απόδοση φόρου εισοδήματος 526.221,36€.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου.