Χρηματική εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον πρώην αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτη Στράντζαλη, μετά την απολογία του για την υπόθεση της προμήθειας των ελικοπτέρων super puma, στην οποία ενεπλάκη και το όνομα του πρόεδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καραζαφέρη.

Ο κ. Στράντζαλης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία που το αποδίδονται. Μάλιστα, φέρεται να έκανε λόγο για δάνειο που έλαβε από συγκατηγορούμενο του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Π. Στράντζαλης φέρεται μαζί με τους συγκατηγορουμένους του, επίσης πρώην αξιωματικούς, Θεοδ. Μόσχο και Ι. Ράμμο, να έλαβαν συνολικά 523.773 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρία eurocopter. Στον κ. Στράντζαλη φαίνεται να καταλήγουν 185.000 ευρώ από τον λογαριασμό του Θ. Μόσχου το 2008, τα οποία, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, προέρχονται από λογαριασμό της εταιρίας Malwern. Πρόκειται για εταιρία ιδιοκτησίας των Αλ. Τσάτσου και Σ. Κομνόπουλος,οι οποίοι φέρονται ως μεσάζοντες στην επίμαχη προμήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει κλήση από τον εφέτη ειδικό ανακριτή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος διώκεται για το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες αλλά και του πλημμελήματος της συμμετοχής σε off shore καθώς από την δικαστική έρευνα φαίνεται να προέκυψε πως, την περίοδο 2007-2008, έλαβε 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρία Malwern, των Τσάτσου-Κομνόπουλου.