Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 18 με 20 Δεκεμβρίου ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια πέντε (805) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια εβδομήντα (570) ήταν ημεδαποί και διακόσια τριάντα πέντε (235) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια εξήντα επτά (667) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 160 άτομα, από τα οποία 86 ήταν Έλληνες και 74 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 58 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: Ένας Έλληνας στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο ύψους 133.971,21 ευρώ. Δύο Έλληνες στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα. Μία Ελληνίδα στην Αργολίδα, για παραβίαση σφραγίδας Αρχής. Έξι αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Δύο Έλληνες στην Κορινθία, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού. Ένας Έλληνας στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα. Έξι Έλληνες στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ένας αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. Ένας Έλληνας και ένας ΡΟΜΑ στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Δύο Έλληνες και τρεις ΡΟΜΑ στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα. Πέντε ΡΟΜΑ στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ένας αλλοδαπός στη Λακωνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. Δύο ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή. Τέσσερις ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Τρεις Έλληνες και μία αλλοδαπή στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Εννέα αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν, δύο περιπτώσεις κλοπής και μία περιπτώσεις απόπειρας κλοπής, σε αποθήκη και οικίες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος ενός 16χρονου ΡΟΜΑ, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 139 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία παράβαση για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ κατασχέθηκαν ένα παιγνιομηχανήματα, το χρηματικό ποσό των 251,36 ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.