Σαρωτικοί ήταν οι αστυνομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Στερεά Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με κύριο σκοπό τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, ενώ επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και τη βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων.

Αναλυτικότερα, ελέγχθηκαν 1.298 άτομα, εκ των οποίων 853 Έλληνες και 445 αλλοδαποί, καθώς και 941 οχήματα. Προσήχθησαν 83 άτομα, εκ των οποίων 37 Έλληνες και 46 αλλοδαποί. Συνελήφθησαν 24 άτομα, εκ των οποίων πέντε Έλληνες και 19 αλλοδαποί.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν 12 αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Τρεις Έλληνες και 4 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Ένας Έλληνας, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις. Ένας αλλοδαπός, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Ένας αλλοδαπός, για παράβαση του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Κατασχέθηκαν: ναρκωτικά χάπια, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 359 παραβάσεις και συγκεκριμένα: 12 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, μία παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, μια παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, μια παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, 344 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.