Την έκδοση ενός 38χρονου Γεωργιανού στη Γαλλία, μόλις εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα των γαλλικών δικαστικών αρχών.

Ο 38χρονος Γεωργιανός θεωρείται ένας εκ των βασικών στελεχών μαφιόζικης οργάνωσης στη Γαλλία με διεθνή δράση.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η έκδοσή του αλλοδαπού -κρατούμενου στις ελληνικές φυλακές- θα γίνει εφόσον εκτίσει στη χώρα μας την ποινή της 8ετούς κάθειρξης που του επιβλήθηκε κατά το παρελθόν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Την έκδοση του ζητούσαν οι Γάλλοι προκειμένου να δικαστεί από τις εκεί δικαστικές αρχές για τη δολοφονία Ρώσου υπηκόου -φερόμενου ως μέλους αντίπαλης ομάδας- στην Μασσαλία, πράξη η οποία αποδόθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο 38χρονος, που οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της ΕΚΑΜ οι οποίοι παρέμεναν ακροβολισμένοι στη δικαστική αίθουσα κατά τη διεξαγωγή της δίκης, φέρεται ως «ο εξ απορρήτων» του 53χρονου αρχιμαφιόζου Λάσα Σουσανασβίλι.

Ο τελευταίος καταδικάστηκε πέρσι σε κάθειρξη 14 ετών από το Κακουργιοδικείο της Θεσσαλονίκης που τον έκρινε ένοχο ως επικεφαλής