Χαλκοσωλήνες, μεταλλικά αντικείμενα, ηλεκτρονικές συσκευές και εργαλεία, μεγάλης χρηματικής αξίας, αφαίρεσαν διαρρήκτες από αποθήκη και καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, στα ίχνη των δραστών και στη συνακόλουθη εξιχνίαση των υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών στο κέντρο της πόλης οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πλατείας Δημοκρατίας.

Για την πρώτη περίπτωση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 17χρονων ημεδαπών, οι οποίοι μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους, εισήλθαν παράνομα σε εταιρεία τροφοδοσίας (catering), ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, από το εσωτερικό της οποίας αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα χαλκοσωλήνων και μεταλλικών αντικειμένων, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, τα οποία στη συνέχεια πούλησαν σε κατάστημα εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων.

Επίσης, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα ίδια άτομα, αρχές Ιουλίου, εισήλθαν σε κατάστημα εμπορίας ανταλλακτικών και επισκευής αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Για τη δεύτερη περίπτωση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 35χρονων (ημεδαπός – αλλοδαπός), οι οποίοι απογευματινές ώρες της 8ης Σεπτεμβρίου, διέρρηξαν και εισήλθαν σε αποθήκη καταστήματος αγοράς και πώλησης λευκών ειδών, απ’ όπου αφαίρεσαν μία τηλεόραση, ηλεκτρονικούς τροχούς και 5 κρουστικά δράπανα καθώς και το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.