Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών και σε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ένας 28χρονος κάτοικος Χαλκιδικής, που κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης δύο 18χρονων κοριτσιών, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που απεστάλησαν στις ιστοσελίδες τους, στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Την 1η Μαρτίου 2011 υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα μιας 18χρονης κατοίκου Κρεμαστής, η οποία την 24η Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11.30 κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού μαζί με φίλη της από την Κω.

Πιο συγκεκριμένα η 18χρονη, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, είχε αναπτύξει από το 2009 σχέσεις και συνομιλούσε μέσω του Facebook με έναν νεαρό άνδρα, ονόματι «Ακη», ηλικίας 28 ετών περίπου, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη ή τη Χαλκιδική αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Με τον 28χρονο φέρεται μάλιστα να συνομιλούσε και μέσω κινητού τηλεφώνου το οποίο και γνωστοποίησε στους αστυνομικούς.

Προ διμήνου περίπου ένας άλλος «φίλος» της 18χρονης από το Facebook ονόματι «Κώστας», της ζήτησε να κάνουν cybersex μέσω των υπολογιστών τους με τη χρήση κάμερας άμεσης εκπομπής (live camera) και της υποσχέθηκε ότι δεν θα κατέγραφε την ιντερνετική ερωτική συνεύρεσή τους.

Η 18χρονη πείσθηκε, γδύθηκε στην κάμερα του υπολογιστή της και ο «Κώστας» την κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο εν αγνοία της.

Εν συνεχεία ο «φίλος» της, ονόματι Ακης, προς μεγάλη της έκπληξη, της ζήτησε εντός δύο ημερών να του καταβάλει μαζί με την φίλη της το ποσό των 400 ευρώ για να μην ανεβάσει το βίντεο στο διαδίκτυο σε ιστότοπους με πορνογραφικό υλικό.

Η 18χρονη ωστόσο διαπίστωσε ότι σε ιστοσελίδα  είχε αναρτηθεί το βίντεο!
Χθες ο δράστης δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου. Το θύμα κατέθεσε ότι από απερισκεψία της είχε πράγματι ανοίξει την κάμερα του υπολογιστή της και ότι ο «Κώστας» είχε κρατήσει την δική του κλειστή. Είχαν, όπως τόνισε, μια προσωπική στιγμή που δεν πίστευε ποτέ ότι θα γινόταν βορά σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Η φίλη της, που κατέθεσε στη συνέχεια, εξήγησε πως ο «Ακης» της ζήτησε σε συνομιλία που είχαν μέσω του Facebook να πει στην φίλη της να του καταβάλει το ποσό των 400 ευρώ για να μην αναρτήσει το βίντεο σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, ενώ τόνισε ότι εξακολουθεί να συνομιλεί μαζί του σποραδικά και ότι την ενημέρωσε ότι δεν θα παρουσιαζόταν στο δικαστήριο.