Καφενείο, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια, εντοπίστηκε χθες το βράδυ στη Λάρισα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Συνολικά 5 άτομα συνελήφθησαν και συγκεκριμένα η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, μία υπάλληλος και τρεις παίκτες, για διενέργεια του τυχερού παιγνίου «φρουτάκια», ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν μία 56χρονη ημεδαπή, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, μία 57χρονη ημεδαπή που εργαζόταν ως σερβιτόρα, καθώς και τρία ακόμη άτομα, μία 66χρονη ημεδαπή και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36 και 54 ετών, που συμμετείχαν ως παίκτες, σε απαγορευμένο τυχερό παίγνιο. Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας 45χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καφενείου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παραβίασης των νομοθεσιών περί παιγνίων, περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, περί αλλοδαπών, περί ναρκωτικών και της παράβασης υγειονομικών διατάξεων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σε κεντρικό καφενείο της πόλης αιφνιδιαστικό έλεγχο. Κατά τον έλεγχο, διαπίστωσαν ότι είχε τεθεί σε λειτουργία ένας κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής « server » με συνδεδεμένους σ’ αυτόν άλλους 17 υπολογιστές, σε πέντε από τους οποίους διεξαγόταν το τυχερό παίγνιο τύπου «φρουτάκια».

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, στο χώρο του καταστήματος –καφενείου, αλλά και από την κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • δεκαεννέα πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • τρεις κάμερες και ένα καταγραφικό μηχάνημα,
  • 192 αποδείξεις αγοράς καρτών, συνολικού χρηματικού ποσού (26.765) ευρώ,
  • τρία ντοσιέ με ατομικές καρτέλες πελατών – παικτών, με πλήρη στοιχεία αυτών και κωδικούς πρόσβασης και
  • το χρηματικό ποσό των 278 ευρώ.

Επιπλέον, στην κατοχή της 66χρονης ημεδαπής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, το οποίο αποτελούταν από τις τρεις κάμερες και καταγραφικό μηχάνημα, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή εικόνας των εσωτερικών χώρων του καταστήματος.

Εξακριβώθηκε, ακόμη, ότι η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος στερούταν πιστοποιητικού υγείας, η σερβιτόρα στερούταν άδειας εργασίας, ενώ ο 54χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας στερούταν άδειας παραμονής στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.