Τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη (με πιθανότερη ημερομηνία την 4η Οκτωβρίου) προετοίμαζε η «Ομάδα Μαζιώτη», σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έκανε πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Επιπλέον στους στόχους των τρομοκρατών είναι ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας και η σύζυγός του, ο εφοπλιστής Θ. Βενιάμης και πολλές πολυεθνικές εταιρείες καθώς και η Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, ένα γκαράζ στο Βύρωνα «αποκάλυψε» όλο το τρομοκρατικό σχεδιασμό της «Ομάδας Μαζιώτη». Εδώ και μια εβδομάδα η Αντιτρομοκρατική είχε στήσει καρτέρι και περίμενε να εμφανιστεί κάποιος να ανοίξει την πόρτα δεδομένου πως  είχαν εντοπίσει δαχτυλικά αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη στο μισθωτήριο αλλά και στο εσωτερικό του χώρου.

Χθες ο 30χρονος εμφανίστηκε και έτσι ξεκίνησε η… αρχή του τέλους. Μέσα στο σακίδιο πλάτης που είχε, κουβαλούσε σχέδια για τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη,  του εφοπλιστή Θεόδωρου Βιενάμη, του  νέου πρόεδρου του ΣΕΒ  Θ. Φέσσα και της συζύγου του, Μαρίας Τσελέντη, των γραφείων της Siemens, της εταιρείας «info quest», των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας Capital και τέλος, της Νέας Δημοκρατίας.

Στα προσχέδια των τρομοκρατικών επιθέσεων υπήρχαν και κάποιες ημερομηνίες οι οποίες σύμφωνα με τους αστυνομικούς ήταν εκείνες που οι τρομοκράτες θα πραγματοποιούσαν κάποια από τα χτυπήματα.  Υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά για τις 3 Οκτωβρίου (για πρόβα τζενεράλε) και στις 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα.

Ο 30χρονος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έχει επιδείξει μέχρι στιγμής σκληρή στάση. Την ώρα της σύλληψής του αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει. Από την ώρα που έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και μετά δεν έχει πει το παραμικρό, ούτε καν το όνομά του, και δεν έχει δώσει αποτυπώματα. Αυτό που κάνει εντύπωση στους αστυνομικούς είναι πως ο νεαρός δεν είχε φάκελο καθώς δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αναφερόμενος στην έρευνα, στον Βύρωνα, υπογράμμισε ότι στο γκαράζ βρέθηκαν σχάρα αυτοκινήτου, μεταλλικά μέρη καθώς και κλειδιά. Τα ευρήματα αυτά, όπως προέκυψε, ανήκουν στο αυτοκίνητο Nissan Sunny το οποίο εξεράγη, στις 10 Απριλίου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του υποτιθέμενου ενοικιαστή του γκαράζ ήταν μεν πλαστά, αλλά υπαρκτά και αφορούν συγκεκριμένο  πρόσωπο που μένει στην επαρχία και με το οποίο στελέχη της Αντιτρομοκρατική έχουν έρθει ήδη σε επαφή.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ «το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της έρευνας της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, και άλλων ασύλληπτων μελών της ομάδας Μαζιώτη εντοπίστηκε ένα γκαράζ αυτοκινήτων στον Βύρωνα το οποίο είχε νοικιάσει ο Νίκος Μαζιώτης τον Ιούνιο του 2013. Στο μισθωτήριο συμβόλαιο βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη ενώ αναγνωρίστηκε και από τον ιδιοκτήτη του γκαράζ. Το γκαράζ νοικιάστηκε με πλαστή ταυτότητα που έφερε στοιχεία υπαρκτού προσώπου από την επαρχία, το οποίο όμως δεν έχει χάσει την ταυτότητά του, γι’ αυτό εκτιμάται ότι η πλαστή ταυτότητα καταρτίστηκε με υφαρπαγή των στοιχείων».

«Αυτή την ημερομηνία (η 4η  Οκτωβρίου) έχουμε την επέτειο ίδρυση της ΝΔ και είναι προγραμματισμένη επετειακή εκδήλωση. Κάποιοι προγραμμάτιζαν συγκεκριμένα χτυπήματα με απωτερο στόχο την υπονόμευση των θεσμών και την οικονομική και κοινωνική μας συνοχή» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Επιπλέον, όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ανάμεσα στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο γκαράζ και στη κατοχή του 30χρονου υπήρχε σχεδιάγραμμα του λιμανιού του Πειραιά, διευθύνσεις με καταστήματα πώλησης οξυγόνου και ασετιλίνης, σημειώσεις για «τάπερ» και «λουκάνικα» που παραπέμπουν σε εκρηκτική ύλη καθώς και χρονομέτρηση της απόστασης από τον Βύρωνα μέχρι το Αμφιθέα 16 λεπτά (Στην περιοχή της Αμφιθέας είναι το κτίριο της ΝΔ. Είχαν χτυπηθεί τα γραφεία τον Ιανουάριο του 2014).

«Στις 4 Οκτωβρίου θα έκαναν τρομοκρατικό χτύπημα», υπογράμμισε ο κ. Τσακνάκης και πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς δεν συνεργάζεται με τις αρχές και ότι αν δοθεί η σχετική εισαγγελική εντολή, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ταυτότητας του.