Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε ο άνδρας των ΜΑΤ που χτύπησε στο πρόσωπο την φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη την ώρα που εκείνη κατέγραφε με την κάμερα της επεισόδια στο Σύνταγμα, τον Οκτώβριο του 2011.

Το δικαστήριο έκρινε τον αστυνομικό ένοχο για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης ενώ τον αθώωσε για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Η εισαγγελέας του τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ζήτησε την ενοχή του σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται για χτύπημα απώθησης όπως ισχυρίσθηκε ο 27χρονος κατηγορούμενος αλλά για σκόπιμο βίαιο πλήγμα στο πρόσωπο μιας γυναίκας φωτορεπόρτερ».

Ο αστυνομικός στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι η φωτορεπόρτερ τον προκάλεσε προσπαθώντας να του βγάλει το φίλτρο από το πρόσωπο…

Νωρίτερα, κατέθεσαν πέντε φωτορεπόρτερ, αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι υποστήριξαν ότι είχαν λήξει οι κινητοποιήσεις και είχαν μείνει στο χώρο μόνο οι φωτορεπόρτερ, δεν έπεφταν χημικά, δεν υπήρχαν την συγκεκριμένη στιγμή επεισόδια, η Αμαλίας είχε δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ προσκόμισαν στο δικαστήριο φωτογραφίες από τη στιγμή της επίθεσης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος είπε στο δικαστήριο ότι για πρώτη φορά τιμωρείται άνδρας των ΜΑΤ που χτυπά φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι οι έλληνες φωτορεπόρτερ έκαναν έκθεση στις Βρυξέλλες με θέμα τα χτυπήματα που έχουν δεχθεί από τα ΜΑΤ κατά την διάρκεια διαδηλώσεων και επεισοδίων χωρίς να τιμωρηθούν.