Αναζητήσεις στο διαδίκτυο για δηλητήρια, όπλα, θανατηφόρες ενέσεις αλλά και πώς να προκαλέσεις ανακοπή καρδιάς φέρεται να έκανε η 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης Ιωάννας πριν από περίπου ένα χρόνο.

Παρόλο που η κατηγορούμενη στην ομολογία της δεν παραδέχτηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα, την ίδια στιγμή οι αναζητήσεις της από τον υπολογιστή της προκαλούν ερωτήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του T-Live, τις ημέρες, που η Ιωάννα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από την επίθεση με βιτριόλι και οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες για το ποιος κρύβεται πίσω από την υπόθεση, η 36χρονη έκανε αναζητήσεις στο διαδίκτυο όπως «πού πουλάνε υδροκυάνιο ή πώς μπορείς να προκαλέσεις ανακοπή καρδιάς».

Οι αναζητήσεις αυτές φέρεται να έγιναν το διάστημα 21 με 23 Μαΐου, ενώ η επίθεση έγινε στις 20 Μαΐου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κατηγορούμενη φέρεται πως αναζητούσε τα εξής:

  • Πώς να προκαλέσεις ανακοπή καρδιάς
  • Όπλα τιμές, στρυχνίνη δηλητήριο
  • Πού πουλάνε υδροκυάνιο
  • Πώς μπορείς να προκαλέσεις έμφραγμα
  • Φάρμακο για να προκαλέσεις ανακοπή
  • Θανατηφόρα αέρια
  • Δηλητήρια
  • Ατροπίνη, επίθεση με οξύ, θανατηφόρα ένεση

«Η Ιωάννα δεν αποδέχεται καμία συγγνώμη»

Η Ιωάννα και η οικογένεια της δεν αποδέχονται καμία συγγνώμη» αναφέρει στο newsbeast.gr ο Απόστολος Λύτρας δικηγόρος της Ιωάννας σχολιάζοντας την ομολογία της 36χρονης κατηγορούμενης ότι ήταν εκείνη που επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα. 

Ο νομικός παραστάτης της Ιωάννας σημειώνει, μάλιστα, πως η στάση της 36χρονης «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί μεταμέλεια της κατηγορούμενης» προσθέτοντας: «Προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι η κατηγορούμενη δεν απάντησε στην ερώτηση πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό. Το γεγονός αυτό είναι κάτι που με κάνει να πιστεύω πως μπορεί να υπάρχει συνεργός που την προμήθευσε και γνώριζε για που το προορίζει». 

Ο κ. Λύτρας αναφερόμενος στην συμπληρωματική απολογία της κατηγορούμενης ένα περίπου χρόνο μετά την σοκαριστική επίθεση έκανε λόγο για προσπάθεια της να διαστρεβλώσει την αλήθεια.

«Στην προσπάθεια της να δικαιολογηθεί με την απολογία της επιχείρησε να διαστρεβλώσει την αλήθεια.  Συγκεκριμένα είπε ότι δεν γνώριζε την βλάβη που μπορούσε να προκαλέσει το βιτριόλι και πως δεν γνώριζε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα μπορούσε να σκοτώσει την Ιωάννα», τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Όλα αυτά, βέβαια, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα πραγματικά περιστατικά και τα επιστημονικά ευρήματα από τα οποία προκύπτει η ανθρωποκτόνος πρόθεση της κατηγορούμενης» ανέφερε ο κ. Λύτρας υπενθυμίζοντας το γεγονός ότι ο εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος της κατηγορούμενης ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. 

Στην απολογία της η 36χρονη ομολόγησε πως η «αρρωστημένη εμμονή» της με την Ιωάννα ήταν αυτή που την οδήγησε να της επιτεθεί με βιτριόλι (Διαβάστε εδώ).