Κατηγορούμενος για την αρπαγή πριν από έξι χρόνια από την Κω της μόλις 3,5 ετών κόρης του, θα βρεθεί ημεδαπός στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η ιστορία της εξαφάνισης της μικρής Ζαχαρένιας τον Αύγουστο του 2008 είχε απασχολήσει έντονα τη κοινή γνώμη, ενώ από τη πρώτη στιγμή για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας και του εξωτερικού, αλλά και ο εθελοντικός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος πραγματοποίησε ενημέρωση των πολιτών δια μέσου της ηλεκτρονικής του σελίδας για την εξαφάνισης της μικρής Ζαχαρένιας.

Η επιμέλεια της τριάχρονης Ζαχαρένιας είχε δοθεί στη μητέρα της. Στις 2 Αυγούστου του 2008, ο πατέρας της Σ. Χ. πήρε το παιδί και επί περίπου πέντε μήνες ζούσαν μαζί στο εξωτερικό.

Τελικά παιδί και πατέρας εντοπίστηκαν στις 27 Δεκεμβρίου 2008 σε χώρα του εξωτερικού (στη Πολωνία σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», στη Γαλλία σύμφωνα με τον πατέρα).

«Η Ζαχαρένια είναι μόλις τριάμισι χρόνων. Την πήρε ο πατέρας της παραβιάζοντας τη δικαστική απόφαση για την επιμέλεια και εξαφανίσθηκε. Μετά την αρπαγή κάθε γέφυρα επικοινωνίας μου με το παιδί έχει κοπεί» είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Τα Νέα» η μητέρα του παιδιού δυόμιση μήνες μετά την εξαφάνιση.

«Οι Αρχές θεωρούν τη γονική αρπαγή ως ενδοοικογενειακό πρόβλημα και αποφεύγουν να αναμειγνύονται. Επικρατεί η αντίληψη ότι το παιδί δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Δεν λαμβάνουν υπόψη το πόσο τραυματική είναι αυτή η εμπειρία για ένα παιδί: απομακρύνεται βίαια από την καθημερινότητά του, αλλάζει απότομα η ζωή του» πρόσθεσε η μητέρα.
Μετά τον εντοπισμό του παιδιού, ο πατέρας τον Ιανουάριο του 2009 με επιστολή του στην ίδια εφημερίδα εξηγούσε τους λόγους που τον ανάγκασαν να πάρει το παιδί του στο εξωτερικό τονίζοντας πως «η δική του μάχη ήταν να γίνει καλύτερο το παιδί του»! Ο ίδιος επεσήμανε πως «καθ΄ όλη τη διάρκεια των πέντε μηνών που λείπαμε από την Ελλάδα, καθημερινά της υπενθύμιζα τη μητέρα της. Συνέχεια τη ρωτούσα αν την πεθύμησε και τόνιζα ότι, όποτε θελήσει, θα γυρίσουμε».

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση θα εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 25 Σεπτεμβρίου 2014.

Πηγή: rodiaki.gr