Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται τελικά να κληθούν σε απολογία οι πρώην ισχυροί άνδρες του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης για την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κλήθηκαν σήμερα αλλά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι δύο πρώην επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είναι αντιμέτωποι με κακουργημετικές κατηγορίες για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ενώ ο Γιάννης Διώτης αντιμετωπίζει επιπλέον και την κατηγορία της υπεξαίρεσης εγγράφου.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι εκθέσεις ελέγχου, τόσο του ΣΔΟΕ όσο και των αρμόδιων ΔΟΥ, σε φορολογούμενους που εμφανίζονται βάσει της λίστας να είχαν καταθέσεις στην τράπεζα της Γενεύης, ώστε να κριθεί αν και ποιοι από αυτούς, που στο σύνολό τους είναι 2062 πρόσωπα, έχουν διαπράξει τα αδικήματα φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τον πρώην «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τις ξαδέρφες του, τα ονόματα των οποίων είχαν αφαιρεθεί από τη λίστα Λαγκάρντ η κατηγορία εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο, που θα κρίνει αν θα παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός ή όχι.