Νέες περιπέτειες για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφαση που αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά «έσπασε» τα ισόβια δεσμά που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα. Ο εισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπακέλας πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή του πρώην δημάρχου για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες», αναφορικά με χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και δεν μπόρεσαν να δικαιολογηθούν.

Ο τελευταίος ζήτησε παράλληλα την απαλλαγή της συζύγου του πρώην δημάρχου, Ελένης Παπαγεωργοπούλου, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής.

Σύμφωνα με την εισήγηση του εισαγγελέα στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν συνολικά ποσά 259.791 ευρώ τα οποία κατατέθηκαν, από τον Αύγουστο 1999 έως τον Αύγουστο 2001, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, τόσο ενώπιον της ανακρίτριας όσο και στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, τη νόμιμη προέλευση των μετρητών που κατετίθεντο σε κοινό λογαριασμό με τον πρώην γ.γ του δήμου Μιχάλη Λεμούσια στην Τράπεζα Κύπρου.

Για τον ισχυρισμό ότι τα ποσά προέρχονταν από τις χρηματικές προσφορές των εκλεγέντων υποψηφίων, για τις ανάγκες του συνδυασμού, θεωρεί ότι είναι παντελώς αβάσιμος.