Στη σύλληψη πέντε γυναικών προχώρησε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου το Τμήμα Αλλοδαπών Πειραιά, καθώς -όπως διαπιστώθηκε- εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε δύο νοσοκομεία του Πειραιά.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ελέγχους σε κλινικές των νοσοκομείων, από τους οποίους προέκυψε ότι οι εν λόγω γυναίκες (δύο υπήκοοι Γεωργίας, δύο Βουλγαρίας και μία Αλβανίας) εργάζονταν στα νοσηλευτικά ιδρύματα χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.