Ένα ζευγάρι Βούλγαρων συνελήφθη με ένταλμα της ανακρίτριας Ρόδου για την εμπλοκή τους στην υπόθεση πυρκαγιάς και θανάτου του 64χρονου «Μπρούνο», γνωστού ως το μεγαλύτερο «καμάκι» της Ρόδου, στις 13 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για έναν 35χρονο και μια 37χρονη, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και αναζητήσεων στη Χαλκιδική. Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τις πρώτες πρωινές ώρες της 13 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες απανθρακωμένος ο 64χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Με εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, η διενεργούμενη δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε την επόμενη μέρα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, καθώς προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο της συνδυαστικής αστυνομικής έρευνας και συλλογής – αξιοποίησης στοιχείων και προανακριτικών δεδομένων διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι των Βουλγάρων αναχώρησε «βεβιασμένα» από το νησί της Ρόδου τις απογευματινές ώρες της 13 Ιουνίου, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Ρόδου, η οποία εξέδωσε σχετικά εντάλματα σύλληψης. Στο πλαίσιο των ευρύτερων αναζητήσεων εντοπίστηκαν οι δυο Βούλγαροι στην περιοχή Χανιώτη Χαλκιδικής και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, το βράδυ της 18 Ιουνίου.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην ανακρίτρια Ρόδου.

Σημειώνεται πως ο «Μπρούνο» αποτελεί μια από της εμβληματικότερες cult φυσιογνωμίες των 70’ies και 80’ies. Η σαν κινηματογραφική ταινία ζωή του είχε ως αποτέλεσμα να γίνει μέχρι και πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ «Οι κολοσσοί του έρωτα» («Colossi of love»), που συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.