Καμπάνα 16 μηνών φυλάκισης, επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, το οποίο λειτουργούσε παράνομα στην παραλία της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το eviazoom, ο 56χρονος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά και καταδικάστηκε συνολικά σε 16 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή (12 μήνες για την άδεια λειτουργίας και 4 μήνες για την άδεια παραχώρησης) που δεν είχε. Η ποινή ήταν μεγαλύτερη, αλλά λόγω της συγχώνευσης, έπεσε στους 16 μήνες.

Μετά από δύο αναβολές, ο δικηγόρος του ξαναζήτησε σήμερα αναβολή, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή, ενώ ο κατηγορούμενος τόνισε στην απολογία του, ότι η πολιτεία ευθύνεται που δεν έχει άδεια λειτουργίας, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το συγκεκριμένο λούνα παρκ δεν είχε άδεια λειτουργίας και δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις για να πάρει την πιστοποίηση της καλής κατασκευής καθώς και της καλής ηλεκτρολογικής – μηχανολογικής εγκατάστασης, με αποτέλεσμα να γίνει άρση της άδειας παραχώρησης από τον οργανισμό λιμένα Εύβοιας.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια το Σάββατο 10 Μαϊου, όταν οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, μετέβησαν στο παραλιακό λούνα πάρκ του 56χρονου στην Χαλκίδα, όπου μετά από έλεγχο, διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση δεν είχε άδεια λειτουργίας, αλλά και άδεια παραχώρησης, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να συλληφθεί.