Ο Νίκος Μαζιώτης του «Επαναστατικού Αγώνα» βρίσκεται πίσω από τη ληστεία υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας, σύμφωνα με την αστυνομία. Όπως έγινε γνωστό, έγινε ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνδυασμό με αποτελέσματα εξετάσεων DNA που πραγματοποιήθηκαν ταυτοποιήθηκε ότι ο καταζητούμενος για τρομοκρατία Νίκος Μαζιώτης κρύβεται πίσω από την ληστεία της τράπεζας στην Κλειτορία.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνει ότι:

– Το βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κάλυκα που προήλθε από πυροβολισμό σε βάρος αστυνομικού, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας την 10-03-2014 στο υποκατάστημα της Τράπεζας «Πειραιώς» στην Κλειτορία Αχαΐας ανιχνεύθηκε και σε αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209.

  • κατά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», σε οικία επί της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής, όπου διέμεναν οι καταζητούμενοι τρομοκράτες Νίκος Μαζιώτης και Πώλα Ρούπα
  • σε διαμερίσματα – κρυσφύγετα, επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια τρομοκρατική οργάνωση
  • σε «γιάφκα» επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας»

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται».

Το γεγονός ότι η ληστεία διαπράχθηκε στις 10 Μαρτίου, ημέρα που σκοτώθηκε το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρος Φούντας το 2010, είχε δημιουργήσει υποψίες στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που έκαναν λόγο για «άρωμα τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι δύο δράστες, νεαρής ηλικίας, μπήκαν στην τράπεζα, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου.

Κατά τη διαφυγή τους συνεπλάκησαν με αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, τον οποίο τραυμάτισαν με πυρά στο πόδι και στη συνέχεια του αφαίρεσαν το υπηρεσιακό του όπλο. Το όχημα διαφυγής των δραστών βρέθηκε καμένο την επομένη της ληστείας σε κοντινή τοποθεσία.

Ακολουθούν φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.: