Με μώλωπες μεταφέρθηκε στο κατάστημα κράτησης Νιγρίτας ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι που σκότωσε ανήμερα 25ης Μαρτίου τον υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά την
παραλαβή του στο Κατάστημα Κράτησης της Νιγρίτας, σύμφωνα με την αναφορά
του Διευθυντή του Καταστήματος, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους
οποίους ο ίδιος ο κρατούμενος δεν προσδιόρισε την αιτία τους και δεν
υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης.

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώθηκε επίσης ότι διατάχθηκε από αρμόδιο εισαγγελέα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του κρατούμενου Ιλία Καρέλι που κρατείτο στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, μεταφέρθηκε, χθες, Πέμπτη, στις 15:45, περίπου στο κατάστημα κράτησης Νιγρίτας για λόγους προσωπικής του ασφάλειας. Στις 18:30 τοποθετήθηκε σε θάλαμο νεοεισερχομένων μόνος του και μακριά από άλλους κρατούμενους, ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του από το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος. Μάλιστα, εντός του χώρου κράτησής του τοποθετήθηκε κάμερα ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία και καταγραφή όλων των κινήσεων.

Στις 23:30 υπάλληλοι του Καταστήματος Κράτησης παρατήρησαν ότι από ένα σημείο και μετά δεν κουνιόταν καθόλου ενώ βρισκόταν για ώρα στο κρεβάτι του. Τότε, αποφάσισαν να εισέλθουν στο κελί του όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε σε 17 λεπτά και μετέφερε τον κρατούμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατος του.

Ταυτόχρονα, με την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.