Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μία 42χρονη από τη Σερβία για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Οι αστυνομικοί σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε κατάστημα υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο είχαν εγκατασταθεί 30 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εντόπισαν την 42χρονη.

Στον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα βρίσκονταν πέντε άτομα ενώ κατασχέθηκαν οι υπολογιστές. Ο 60χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος δε συνελήφθη και αναζητείται.

Ακόμη, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 38χρονο από την Αλβανία, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών. Σε έλεγχο που έγινε σε κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία 32 ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ο 38χρονος εντοπίστηκε να αποτρέπει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

– Σύμφωνα με τον νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παιχνίδια χωρίς άδεια. Όταν τα παιχνίδια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παιχνίδι, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

(Φωτογραφία αρχείου)