Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής, σε Νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, διενεργήθηκε έλεγχος στο παραπάνω Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι έξι αλλοδαπές γυναίκες (δύο υπήκοοι Γεωργίας, δύο Βουλγαρίας, μία Αλβανίας και μία Ρωσίας), εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάριο υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

(φωτογραφία αρχείου)