Στο περιθώριο της κατάθεσής του στους Ελβετούς, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τόνισε την ανάγκη οι αρμόδιες Αρχές σε Ελλάδα και Ελβετία να προχωρήσουν σε συνεργασία για να γυρίσουν πίσω τα χρήματα που έχουν μπλοκαριστεί στην Ελβετία.

«Είναι υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να σκιστεί», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην ισχυρός άνδρας «να προχωρήσει τις διαδικασίες. Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται και ένα παζάρι. Πάντως, πρέπει να συνεχιστεί η σοβαρή προσπάθεια να επιστραφούν τα παράνομα λεφτά. Βέβαια, άρση απορρήτου δεν πρόκειται να γίνει. Αυτοί έτσι δουλεύουν εκεί».

Όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος ρωτήθηκε για τον Αντώνη Κάντα, που έχει ομολογήσει ότι έλαβε μίζες εκατομμυρίων από εξοπλιστικά προγράμματα, είπε: «Δεν έχω πλήρη ενημέρωση για όσα είπε ο κ. Κάντας. Δεν μπορώ να τα φανταστώ για έναν διακεκριμένο εκπρόσωπο της Αεροπορίας που διετέλεσε σε κρίσιμα πόστα ακόμη και στο υπουργείο Οικονομικών. Εγώ τον βρήκα στο Άμυνας».

Οι δημοσιογράφοι στη συνέχεια ρώτησαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο για το ότι ο Κάντας ισχυρίζεται ότι τον πλησίασαν και του έδιναν χρήματα. Τότε, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Αρκεί να αναλαμβάνει τις ευθύνες του».