Υπόθεση εξαπάτησης μέσω διαδικτύου, με τη μέθοδο της παραγγελίας προϊόντων από ηλεκτρονικό κατάστημα εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε η δράση εξαμελούς εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας πραγματοποίησαν πλήθος διαδικτυακών αγορών από ηλεκτρονικό κατάστημα, πληρώνοντας με κλεμμένη πιστωτική κάρτα.

Πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς καθώς και μία 36χρονη Ελληνίδα η οποία και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, προχθές.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη ηλεκτρονικού καταστήματος ρούχων, καθώς άγνωστοι δράστες πραγματοποίησαν πέντε παραγγελίες αγοράς προϊόντων από το κατάστημα του, αξίας 1.150 ευρώ, τις οποίες εξόφλησαν χρησιμοποιώντας κλεμμένη πιστωτική κάρτα.

Ο καταγγέλλων είχε ενημερωθεί από τραπεζικό κατάστημα, μετά την πραγματοποίηση της τρίτης παραγγελίας, ότι οι συγκεκριμένες συναλλαγές τελούν υπό αμφισβήτηση, καθώς η επίμαχη πιστωτική κάρτα που είχε χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση των ποσών, είχε δηλωθεί ως κλεμμένη.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση προχτές το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, όπου εντοπίστηκε η 36χρονη να έχει στη κατοχή της πακέτο, το οποίο είχε σταλεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα. Στη κατοχή της επίσης βρέθηκε και ένα διαβατήριο το οποίο ανήκει σε 29χρονο συνεργό της.

Η γυναίκα προσήχθη και από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στις διαδικτυακές παραγγελίες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της στο Γαλάτσι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν πλήθος ρουχισμού τα οποία ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού καταστήματος αναγνώρισε ως τα προϊόντα που αυτός είχε αποστείλει. Επιπλέον βρέθηκαν τα διαβατήρια που ανήκουν στους δυο συνεργούς, υπηκόους Νιγηρίας καθώς και πλαστές ταυτότητες υπηκόων Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου υποβλήθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος όλων.