Την στάση της απόλυτης άρνησης φέρεται να υιοθετεί η 35χρονη η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι απαντήσεις της νεαρής γυναίκας στη «βροχή» ερωτήσεων που δέχτηκε από τον εισαγγελέα αιφνιδίασαν καθώς, μεταξύ άλλων, φέρεται να ισχυρίστηκε πως αγόρασε την περούκα που βρέθηκε σπίτι της γιατί δεν είχε πετύχει η βαφή στα μαλλιά της και δεν της άρεσε το χρώμα!

Η 35χρονη, η οποία από αρμόδια πηγή χαρακτηρίστηκε «ψύχραιμη και ψυχρή» δίνοντας την αίσθηση ότι είναι αποστασιωποιημένη από τα γεγονότα παραδέχτηκε ότι γνωρίζει τι έχει πάθει η 34χρονη επιμένοντας, όμως, πως η ίδια δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

Όταν δε κλήθηκε να εξηγήσει πού βρισκόταν η ίδια το μοιραίο πρωινό, καθώς απουσίαζε από την δουλειά της, φέρεται να ισχυρίστηκε πως είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της.

Όσο για την μπεζ καμπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι της και σύμφωνα με τις αρχές παραπέμπουν, με βάση τα βίντεο, στην «βιτριολίστρια» η ίδια απαντά αρνητικά.

«Το παντελόνι έχω χρόνια να το φορέσω και κυκλοφορούν δεκάδες τέτοιες καμπαρντίνες», φέρεται να λέει ενώ χαρακτηρίζει συνηθισμένο το σακίδιο.

Η κατηγορούμενη, η οποία φέρεται να αγόρασε το βιτριόλι μέσω διαδικτύου έναντι 4,5 ευρώ, υποστήριξε πως είχε γνωρίσει  την Ιωάννα μέσω μιας ξαδέρφης της αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι είχε εμμονή μαζί της καθώς θεωρούσε ότι της είχε «κλέψει» τον σύντροφο.

Η κατηγορούμενη εμφανίζεται να απάντησε πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τον συγκεκριμένο άνδρα χωρίς ωστόσο να πει ότι φοβόταν πως η Ιωάννα είχε μπει ανάμεσά τους.

Στοιχείο «κλειδί» η τηλεκάρτα

Πάντως, στοιχείο «κλειδί» στην υπόθεση, σύμφωνα με τις αρχές, αποτέλεσε η τηλεκάρτα η οποία χρησιμοποιήθηκε από την «βιτριολίστρια» για την επικοινωνία με την εταιρία ραδιοταξί ώστε να κλειστεί το ραντεβού το πρωινό της επίθεσης.

Με την ίδια τηλεκάρτα φέρεται να καταγράφεται τηλεφώνημα σε τρίτο, άσχετο με την υπόθεση, πρόσωπο το οποίο η κατηγορούμενη εμφανίζεται να κάλεσε και πάλι στη συνέχεια χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά το κινητό της.

Η επεξεργασία των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, με κομβικό στοιχείο την τηλεκάρτα, αλλά και το υλικό των καμερών ασφαλείας, αλλά και η καταγραφή της φωνής της «βιτριολίστριας» σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, «ξεκλείδωσαν» την υπόθεση και οδήγησαν στα ίχνη της 35χρονης.

Η νεαρή γυναίκα καλείται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη κατηγορούμενη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αδίκημα το οποίο την φέρνει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, αλλά και για το πλημμέλημα της απείθειας.

Πρόκειται για μια απολογία η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς σε αυτή θα αποτυπωθεί η υπερασπιστική γραμμή της 35χρονης και θα ξεκαθαριστεί η στάση της απέναντι στα γεγονότα.

Αν και η 35χρονη δεν ανήκε στο στενό κύκλο των υπόπτων οι αρχές θεωρούν ότι είχε εμμονή με την άτυχη Ιωάννα με την οποία κατάγονται από γειτονικά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και ήταν «φίλες» στο Facebook. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η 35χρονη την παραμονή της επίθεσης είχε κάνει «like» σε ανάρτηση του θύματος.

Η συνάντηση των δύο γυναικών

Η αντίστροφη μέτρηση φαίνεται πως άρχισε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν οι δυο γυναίκες συναντήθηκαν σε γάμο κοινού τους γνωστού.

Η κατηγορούμενη συνοδευόταν από τον σύντροφο της στον οποίο φέρεται να έκανε σκηνή ζηλοτυπίας όταν λίγες ημέρες αργότερα διαπίστωσε πως έκανε αίτημα φιλίας στο Facebook στην Ιωάννα.

Ο άνδρας, από την πλευρά του, εμφανίζεται να ισχυρίζεται πως ουδέποτε υπήρξε σχέση με την Ιωάννα αλλά προφανώς η 35χρονη την θεωρούσε εμπόδιο στη σχέση τους αν και ο ίδιος της είχε ξεκαθαρίσει πως δεν ήταν στις προθέσεις του ο γάμος.